Gunvor Solheim

Farmasihistorie fagwiki
Revisjon per 24. aug. 2019 kl. 11:42 av Nina (diskusjon | bidrag) (Virke)
(diff) ←Forrige versjon | se nåværende versjon (diff) | Neste versjon→ (diff)
Hopp til: navigasjon, søk
Gunvor Betzy Solheim
Foto: Nina Aldin Thune

Gunvor Betzy Solheim, født 24 august 1939 i Oslo, er en norsk farmasøyt, tidligere apoteker og farmasihistoriker. Hun har vært aktiv innen farmasien, en pådriver for å få farmasiutdannhng til Tromsø og en viktig bidragsyter innen farmasihistorie.

Virke

Gunvor Betzy Solheim er født og oppvokst i Oslo, og ble cand.pharm. i 1962. Den første tiden arbeidet hun på private apotek, så på Farmasøytisk institutt og deretter på apotekerforeningens forsøkslaboratorium før hun flyttet til Tromsø i 1971.

Solheim hadde tre opphold i USA hvor hun studerte medisinsk fysiologi, sykdomslære, farmakologi og klinisk farmasi ved Universitetet i Austin, Texas. I 1984 ble hun apoteker på apoteket Nordstjernen i Tromsø, og da sykehusapoteket i Tromsø åpnet i 1991, ble hun sykehusapoteker der.

I 2001 flyttet Gunvor Solheim til Oslo, og der begynte hun som den første daglige leder i Norsk Farmasøytisk Selskap i 2002.

I 2004 ble hun pensjonist, men har fortsatt å være aktiv innen farmasien – på den historiske siden. Hun var med i registreringsutvalget på Norsk Farmasihistorisk Museum på Bygdøy, der hun arbeidet med å katalogisere museets gjenstander. I tillegg var hun styreleder i det historiske forlaget Cygnus AS og nestleder i Norsk Farmasihistorisk Selskap der hun også er æresmedlem…

Tidligere verv Solheim har hatt er blant annet styremedlem og sekretær i European Society of Clinical Pharmacy samt medlem av Spesialitetsnemnda. Som tillitsvaldgt i apotekerforeningen arbeidet hun for å få farmasiutdannhng ved Universitetet i Tromsø.

I 2010 ble hun tildelt Det giftige kors

Gunvor Solheim har skrevet en rekke artikler, har vært aktiv foredragsholder, både nasjonalt og internasjonalt.

Publikasjoner (utvalg)