Forskjell mellom versjoner av «Gunvor Solheim»

Farmasihistorie fagwiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Publikasjoner)
Linje 17: Linje 17:
 
==Publikasjoner==
 
==Publikasjoner==
 
* [http://www.farmatid.no/artikler/kampen-farmasiutdanningen-tromso Farmatid: «Kampen for farmasiutdanningen i Tromsø»]
 
* [http://www.farmatid.no/artikler/kampen-farmasiutdanningen-tromso Farmatid: «Kampen for farmasiutdanningen i Tromsø»]
* [https://tidsskriftet.no/2009/06/medisinsk-historie/en-medisinalinnberetning-fra-troms-1812 En medisinalinnberetning fra Troms 1812]
+
* [https://tidsskriftet.no/2009/06/medisinsk-historie/en-medisinalinnberetning-fra-troms-1812 Tidskrift for den Norske Legeforening: En medisinalinnberetning fra Troms 1812]
  
  
 
[[Kategori:Farmasøyter]]
 
[[Kategori:Farmasøyter]]
 
[[Kategori:Det giftige kors]]
 
[[Kategori:Det giftige kors]]

Revisjonen fra 24. aug. 2019 kl. 10:58

Gunvor Solheim
Foto: Nina Aldin Thune

Gunvor Solheim ,født 1939, er en norsk farmasøyt, tidligere apoteker og farmasihistoriker.

Virke

Gunvor Betzy Solheim er født og oppvokst i Oslo, og ble cand.pharm. i 1962. Den første tiden arbeidet hun på private apotek, så på Farmasøytisk institutt og deretter på apotekerforeningens forsøkslaboratorium før hun flyttet til Tromsø i 1971. Solheim hadde tre opphold i USA hvor hun studerte medisinsk fysiologi, sykdomslære, farmakologi og klinisk farmasi ved Universitetet i Austin, Texas. I 1984 ble hun apoteker på apoteket Nordstjernen i Tromsø, og da sykehusapoteket i Tromsø åpnet i 1991, ble hun sykehusapoteker der.

I 2001 flyttet Gunvor Solheim til Oslo, og der begynte hun som den første daglige leder i Norsk Farmasøytisk Selskap i 2002.

I 2004 ble hun pensjonist, men har fortsatt å være aktiv innen farmasien – på den historiske siden. Hun var med i registreringsutvalget på Norsk Farmasihistorisk Museum på Bygdøy, der hun arbeidet med å katalogisere museets gjenstander. I tillegg var hun styreleder i det historiske forlaget Cygnus AS og nestleder i Norsk Farmasihistorisk Selskap.

Tidligere verv Solheim har hatt er blant annet styremedlem og sekretær i European Society of Clinical Pharmacy samt medlem av Spesialitetsnemnda. Som tillitsvaldgt i apotekerforeningen arbeidet hun for å få farmasiutdannhng ved Universitetet i Tromsø.

I 2010 ble hun tildelt Det giftige kors

Gunvor Solheim har skrevet en rekke artikler, har vært aktiv foredragsholder, både nasjonalt og internasjonalt.

Publikasjoner