Forskjell mellom versjoner av «Evje og Hornnes museum»

Farmasihistorie fagwiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Historie)
(Evje apotek)
Linje 10: Linje 10:
  
 
==Evje apotek==
 
==Evje apotek==
Evje apotek i Setesdal ble opprettet 1913. Evje apotek (1910-1974)
+
Evje apotek i Setesdal ble etablert ved kgl. res. 28. mars 1913 og åpnet for publikum 30. april 1914.
 +
1974  
 
Apotek med apoteklaboratorium er bevart.
 
Apotek med apoteklaboratorium er bevart.
  

Revisjonen fra 3. jun. 2019 kl. 12:09

Evje apotek 001.jpg
Evje og Hornnes museum

Evje og Hornnes museum er et bygdemuseum som ligger på Fennefoss og som er tilknyttet Setesdalsmuseet. Evje gamle apotek, som er fra 1913 og som er Setesdals eldste apotek, er bevart her. Museet har også samlinger med både norske og utanlandske mineraler, og utstyr av same slag som Marie Curie skal ha benyttet i sitt arbeid med radioaktivt materiale tidlig på 1900-tallet.

Historie

Bygdemuseet på Fennefoss ble startet i 1975, og var opprinnelig et gårdstun med hovedbygg og stolpehus fra den gamle lensmannsgarden på Fennefoss. Senere er det tilflytt og restaurert årestue fra Galteland, fjøs og løe fra Holtet i Flatebygd, stolpehus fra Tønnesland, badstue fra Bjorå, smie etter verksmeden Tørresen fra Evje og et kvernhus fra Ramselia på Øvre Dåsvatn.

Hovedbygningen gir plass til ei rekke utstillinger, m.a. fra det gamle apoteket på Evje, skomakerverksted, skolestue, bondestue fra 1900 og ei rekke rosemalte gjenstander malt av de kjente, lokale rosemalerne Oskar Kjetså og Birgit Spikkeland. Hovedtyngda av museets utstillinger er likevel basert på lokal geologi og gruvedrift, med en fyldig dokumentasjon av lokale og regionale bergarter og mineraler – til dels svært sjeldne. De geologiske samlingene utgjør en spesiell attraksjon for tilreisende. Museet er derfor skiltet som Geomuseum.

Evje apotek

Evje apotek i Setesdal ble etablert ved kgl. res. 28. mars 1913 og åpnet for publikum 30. april 1914. 1974 Apotek med apoteklaboratorium er bevart.

Litteratur

Eksterne lenker