Egge museum, Steinkjer

Farmasihistorie fagwiki
Revisjon per 3. jun. 2019 kl. 14:45 av Nina (diskusjon | bidrag)
Hopp til: navigasjon, søk
Glassflaske fra Apoteket Nordstjernen

Interiør fra det gamle apoteket Nordstjernen fra 1948 er satt opp i utstillingshallen på Egge museum, Steinkjer. Mye av det gamle produksjonsutstyret er også tatt vare på. Apoteket flyttet fra bygningen i 1997.

Om utstillingen

I utstillinga Steinkjer – portretter av en by kan du lese, se på bilder og gjenstander fra gamle dagers Steinkjer. Den største delen av utstillinga er en bygate slik den kan ha sett uti Steinkjer i mellomkrigstida.

I kolonialen treffer du butikkjomfrua som selger søte drops og karameller og vet mye rart om folk i bybildet. Er du for eksempel nysgjerrig på hvordan det gikk med apoteker Nannestads prosjekt med å bygge leilighet til hønene, er hun den rette å spørre! Ellers kan du besøke blikkenslagerverkstedet, Apotek Nordstjernen, bokhandelen og sykehjemmet.

Apotek Nordstjernen Steinkjer

Apoteket ble rtablert ved kongelig resolusjon av 27. oktober 1922 på Nordsia i Steinkjer. Apoteket åpnet den 25. august 1923 i Kongens gate 79. Apoteket ble totalt ødelagt under tyskernes bombing 21 april 1940. Det ble reist en brakke på Nordsiden og apoteket flyttet inn her 25 juni 1940.

31. mai 1948 ble apoteket flyttet inn i et nybygg på den gamle tomten. Arkitekt var Arvid Johnsen som sammen med tidligere apoteket Svendsen hadde laget planene. Den nye apotekeren Krog ledet arbeidet. Materialene var lyslakkert bjerk og oljet gran og apoteket var holdt i lyse farger.

Lokalen ble ombygd i 1979. Arkitekt var Paul Reinertsen, Norsk apotekerforening.

Eksterne lenker