Bruker:Nina/lenker

Farmasihistorie fagwiki
< Bruker:Nina
Revisjon per 12. des. 2007 kl. 12:54 av Ctande (diskusjon | bidrag) (Vurdering Claes Tande)
Hopp til: navigasjon, søk

De som vil endre siden må registrere seg med brukernavn som kan identifiseres. Siden er også låst for ikke registrerte brukere.

Kladdeside i forbindelse med artikkelkonkurransen på Wikipedia.

Vurdering

En kan komme med utfyllende kommentarer til vurderingen f. eks presisere mangler. En bør også sjekke hvor mye hovedbidragsyteren har skrevet og hva som er tilført artikkelen av andre bidragsytere for at premieringen skal bli mest mulig rettferdig.

Kriterier for vurdering

Anbefalte artikler

En anbefalt artikkel :

 • ha et feilfritt språk, og med god flyt
 • ha en viss lengde, og behandle sitt tema forholdsvis grundig
 • være faglig holdbar

I tillegg må den være

 • harmonisk satt opp
 • riktig formatert
 • i regelen ha relevante bilder (men ingen regel uten unntak)
 • ha en god introduksjon

Den bør vise til noe litteratur (videre lesning) og om nødvendig eller dersom det er naturlig ha referanser.

Utmerkede artikler

En utmerket artikkel :

 • ha et feilfritt språk, og med god flyt
 • være omfattende og beskrive sitt emne svært grundig
 • være av fremragende faglig kvalitet
 • være harmonisk satt opp
 • være riktig formatert
 • i regelen ha relevante bilder (men ingen regel uten unntak)
 • ha en god introduksjon

Det er en fordel om de mest relevante biartiklene eksisterer, hvertfall hvis de er lenket til i innledningen og det er åpenbart at de er underartikler innen samme tema, men det er ikke noe krav at artiklene skal være fri for røde lenker. De skal vurderes etter egen kvalitet. Den bør vise til noe litteratur (videre lesning) og om nødvendig eller dersom det er naturlig ha referanser.

«Utmerket» er en status som er ment å gis til et forholdsvis begrenset antall ekstraordinært omfattende og gjennomarbeidede artikler.

Kunst og kulturfag

 • Artikkelkonkurransen
  • Kunst, musikk, språk, litteratur, film, teater, massemedier, filosofi, religion, idrett, hobbyer, hverdagsliv
 • Nina Aldin Thune, kunsthistoriker (administrator på Wikipedia)
 • Claes Tande, prest (administrator på Wikipedia)

Bidragene

versjon fra 29. nov 23:59

 1. Bro, bro brille
 2. Morrpølse
 3. Rosens navn
 4. Chivas de Guadalajara
 5. Tuncay Şanlı
 6. Wayne Gretzky
 7. George Sand
 8. Ålgård Fotballklubb
 9. East Stirlingshire FC
 10. Ingrid Bjørnov


Vurdering Claes Tande

Artikkelnavn Språk Temabeskrivelse Visuell presentasjon Faglig kvalitet Plassering
Bro, bro brille Meget velskrevet. Jeg finner syv-åtte små skrivefeil. Bl.a. brededegrader, sises, bibel (liten B), Skandinaviske (stor s). Florenz. Bra disponert, logisk fremdrift. Illustrasjoner:Fine bilder. Bilder dårlig disponert og uharmonisk satt opp. Blant annet ett bilde satt opp venstrestilt rett under overskrift. Røde lenker (2) i innledningsavsnitt. Innledningsbolken i knappeste laget (2 setninger). Kategorisert bl.a. i en ikke-eksisterende kategori (pr. 4.12.07: Sangleker) Høy kvalitet. Men jeg lurte på det ikke-kristne opphav, et spm som ikke er drøftet: Menes det at den kom til Norge som ikke-kristen, eller at den førsteversjon som kom til Norge kunne ha kommet i kristen tid med bar i seg førkristne elementer?
Morrpølse Bra språk. Fant én tastefeil (servers), og bruk av "har blitt". God oppbygning. Illustrasjoner: Ikke mange, ville tjent meget på bilde av morrpølse. Innledningsbolken i knappeste laget (selv om det er seks setninger - de er svært korte). Det ligger et stykke utenfor mitt felt, og det er vanskelig å finne alternativt materiale å sammenligne fra. Men med de forbeholdene - det virker meget solid.
Rosens navn Bra språk. Lite smårusk, men noe: Randbemerkniner. frasiskanerordenen. Il nome della rossa (i innledningsavsnitt). Oversettelsesspørsmål: "Leserens respons-teknikk" gir få wikitreff (og mange av dem fra eller inspirert av norsk wikipedia...), mens resepsjonsestetikk gir langt flere, fra faglig tunge nettsteder. Illustrasjoner: Fine, men gitt artikkelens lengde blir det likevel et vel massivt tekstpreg. Innledningsbolken på fire setninger blir knapp, ikke minst sett i sammenheng med øvrig lengde - her burde mer vært forespeilet fra artikkelens innhold. Lenketabber: Når "materialisme" lenkes fra "den katolske kirkes materialisme", blir utdypningen villedende. Å lage to lenker fra mandagssalme, er unødvendig og lover visuelt noe annet en det som holdes. Meget solid arbeid, uten tvil. Savner kanskje litt om anakronismer - selv om det er forfatterens selvsagte rett å plukke litt fra omliggende århundrer, særlig når de støtter helheten, kan det være interessant å påpeke dem. Jeg tenker på allusjonene til hekseri.
Chivas de Guadalajara Illustrasjoner mangler helt. Røde lenker (4) i innledningsbolk. Innledningsbolken bra. Nei - Dette er så kort at det ser ut som et oppgitt prosjekt. Et avsnitt med overskrift "Geiter, kardinaler og de hellige" står tomt. Avsnittet "Historie" nevner bare to hendelser -- i 1904 og 1908.
Tuncay Şanlı Illustrasjoner mangler helt. Røde lenker (2) i innledningsbolk. Fødeland ikke identifisert ennsi wikifisert på vanlig måte. Innledningsbolken er ingen egentlig innledning; her står en stor del av "matteksten".
Wayne Gretzky Språket flyter godt, det er noen småfeil. Men det er her og der skrevet i noe uleksikalsk stil, som eks. "han trollbandt fans'en". Illustrasjoner: Fint bilde. Røde lenker (8) i innledningsbolk. Feil wikifisert innledende biodata. Innledningsbolken er ingen egentlig innledning; her står nesten hele "matteksten". Dette bærer preg av å være et uferdig prosjekt. En sammenligning med den utmerket-kårede engelske artikkelen viser dramatisk kvalitetsforskjell.
George Sand Levende språk. Endel små skrivefeil i teksten tyder på dårlig korrekturlesning. Ellers skurrer det at det flere steder, og ofte uten at det synes å ha noe poeng, benyttes historisk presens. Illustrasjoner: Fine bilder, jeg er uenig i plasseringen - noen fra galleriet ville gjort det visuelt penere med plassering langs teksten. Innledningsbolken er alt for kort!
Ålgård Fotballklubb Illustrasjoner: Fint illustrert, gode og bra fordelte bilder. Innledningsbolken er meget vellykket.
East Stirlingshire FC Illustrasjoner: Ikke helt toppscore, og flause at det står "{{{logo}}}". Innledningsbolken noe knapp (2 setninger).
Ingrid Bjørnov Illustrasjoner: Bare en, men veldig fint. Synd det ikke var større eller tettere headshot. Kunne kanskje brukt noen generelle bildemotiver for illustrasjoner for å friske opp teksten. Innledningsbolken noe knapp (2 setninger).

Vurdering Nina Aldin Thune

Artikkelnavn Språk Temabeskrivelse Visuell presentasjon Faglig kvalitet Plassering
Bro, bro brille
Morrpølse
Rosens navn
Chivas de Guadalajara
Tuncay Şanlı
Wayne Gretzky
George Sand
Ålgård Fotballklubb
East Stirlingshire FC
Ingrid Bjørnov

Vurdering samlet

Artikkelnavn Språk Temabeskrivelse Visuell presentasjon Faglig kvalitet Plassering
Bro, bro brille
Morrpølse
Rosens navn
Chivas de Guadalajara
Tuncay Şanlı
Wayne Gretzky
George Sand
Ålgård Fotballklubb
East Stirlingshire FC
Ingrid Bjørnov

Fra Wikipedia