Forskjell mellom versjoner av «Carl Berner Apotek»

Farmasihistorie fagwiki
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 20: Linje 20:
 
Byggherre:
 
Byggherre:
 
Opptatt av å fokusere på bygningens utseende i markedsføring, tegninger.
 
Opptatt av å fokusere på bygningens utseende i markedsføring, tegninger.
 +
 +
Apoteket er nyopprettet i en del av en gammel fabrikk. Mot Carl
 +
Berner plass har en bygget en portal av tegl lik den som er på
 +
de gamle bygningene. Bak portalen ligger en liten innvandrerkafe,
 +
en asfaltert plass og bakerst på plassen apoteket. Bakenfor
 +
apoteket, i samme bygning drives det verksted i den gamle
 +
teglsteinsbygningen med overlys. Apoteket har fått et nytt
 +
vindfang av hvitt materiale ut mot plassen. Det har et standard
 +
skilt med navn over denne. Mot Carl Berner plass på den nye portalen står bokstavene APOTEK med grønn skrift  på et
 +
bånd i konstruksjonen som er laget for dette formålet.
 +
Apoteket har store vinduer mot den lille plassen og her er det
 +
satt inn gitter som ser ut som sprosser. Arkitekt er Morten Finnby.
 +
 +
Publikumsrom: Rommet  er lite men lyst. Det er holdt i en hvit fargetone. Det er brukt lyst treverk, gulvet har fått et skiferdekke, og der er en spesiell
 +
himling av skråstilte plater med runde lyspunkt. Midtpartiet i platen er hevet så det blir en reliefvirkning.  Det ble understreket at her
 +
var brukt så lite penger som mulig, og en hadde basert seg på
 +
gjenbruk av interiørdeler, men det gir ikke et negativt helhets -
 +
inntrykk. Rommet blir dominert av de store vinduene, og det
 +
skulle komme persienner av bøk, lik treverket i apoteket, foran
 +
dem for å skjerme for solen. Rundt inngangsdøren er der en bred
 +
omramning av bøk. Det er høyt under taket. Skranken består av
 +
to deler, en lang på langsiden av rommet som er gitt en moderne
 +
form med spiss på¨den ene siden. Den er holdt relativt lav. På
 +
kortsiden er der en disk hvor reseptekspederingen foregår. Her er
 +
skranken litt høyere, så det skal bli lett å snakke med kundene.
 +
Det er også plassert en mengde stoler under vinduene så
 +
kundene skal ha et sted å slappe av.
 +
 +
Selvvalg: Selvvalget er plassert i kroken ved inngangsdøren. Omramningen
 +
av innmaten er i  bøk og minimal. Skiltingen er trukket litt ned slik at
 +
den slutter kant i kant på oversiden av reolene.
 +
 +
Reseptur: Resepturen er klassisk med innlevering over skranken hvor det og
 +
er en dataarbeidsplass. Hovedsigneringen  foregår også her på
 +
maskinen bak, og der er en tredje i beredskap. Innerst i lokalet
 +
er der en gjennomskinnlig fondvegg hvor farmasøyt kan ha
 +
full oversikt med hele lokalet. Apoteket har en gammel
 +
kompaktreol med trefronter som står bak i resepturen og som
 +
stenger for innsynet bakover.
 +
 +
Materialvalg: Bøk, skifer, linoleum i grått som ikke bryter med skiferfargen bakover i apoteket. Hvit himling. Farger: Hvit, bøk og grå. Gjenbruk  av skuffeseksjoner og andre interiørdeler i hele apoteket.
 +
 +
Generelt inntrykk: Skranken var helt fri for “ting” og varer. Det gjorde at oppmerksom-
 +
heten ble rettet mot selvvalgreolene og varene der. Lokalet gav et
 +
eksklusivt inntrykk fordi alt var gjennomført. Det kunne kanskje
 +
vært brukt litt mer tre på kortsidene på selvvalgsreolene.
 +
 +
  
  

Revisjonen fra 17. apr. 2007 kl. 21:18

Carl Berner Apotek
Carl Berner Apotek - 09.jpg
' Foto:Nina Aldin Thune
Byggeår: 
Arkitektur
Offisinet


Carl Berner Apotek Apoteket får nå egen disk for reseptekspedering, og kunder som ønsker det kan velge blandt de vanligste reseptfrie produktene fra egne selvvalgshyller.

Byggherre: Opptatt av å fokusere på bygningens utseende i markedsføring, tegninger.

Apoteket er nyopprettet i en del av en gammel fabrikk. Mot Carl Berner plass har en bygget en portal av tegl lik den som er på de gamle bygningene. Bak portalen ligger en liten innvandrerkafe, en asfaltert plass og bakerst på plassen apoteket. Bakenfor apoteket, i samme bygning drives det verksted i den gamle teglsteinsbygningen med overlys. Apoteket har fått et nytt vindfang av hvitt materiale ut mot plassen. Det har et standard skilt med navn over denne. Mot Carl Berner plass på den nye portalen står bokstavene APOTEK med grønn skrift på et bånd i konstruksjonen som er laget for dette formålet. Apoteket har store vinduer mot den lille plassen og her er det satt inn gitter som ser ut som sprosser. Arkitekt er Morten Finnby.

Publikumsrom: Rommet er lite men lyst. Det er holdt i en hvit fargetone. Det er brukt lyst treverk, gulvet har fått et skiferdekke, og der er en spesiell himling av skråstilte plater med runde lyspunkt. Midtpartiet i platen er hevet så det blir en reliefvirkning. Det ble understreket at her var brukt så lite penger som mulig, og en hadde basert seg på gjenbruk av interiørdeler, men det gir ikke et negativt helhets - inntrykk. Rommet blir dominert av de store vinduene, og det skulle komme persienner av bøk, lik treverket i apoteket, foran dem for å skjerme for solen. Rundt inngangsdøren er der en bred omramning av bøk. Det er høyt under taket. Skranken består av to deler, en lang på langsiden av rommet som er gitt en moderne form med spiss på¨den ene siden. Den er holdt relativt lav. På kortsiden er der en disk hvor reseptekspederingen foregår. Her er skranken litt høyere, så det skal bli lett å snakke med kundene. Det er også plassert en mengde stoler under vinduene så kundene skal ha et sted å slappe av.

Selvvalg: Selvvalget er plassert i kroken ved inngangsdøren. Omramningen av innmaten er i bøk og minimal. Skiltingen er trukket litt ned slik at den slutter kant i kant på oversiden av reolene.

Reseptur: Resepturen er klassisk med innlevering over skranken hvor det og er en dataarbeidsplass. Hovedsigneringen foregår også her på maskinen bak, og der er en tredje i beredskap. Innerst i lokalet er der en gjennomskinnlig fondvegg hvor farmasøyt kan ha full oversikt med hele lokalet. Apoteket har en gammel kompaktreol med trefronter som står bak i resepturen og som stenger for innsynet bakover.

Materialvalg: Bøk, skifer, linoleum i grått som ikke bryter med skiferfargen bakover i apoteket. Hvit himling. Farger: Hvit, bøk og grå. Gjenbruk av skuffeseksjoner og andre interiørdeler i hele apoteket.

Generelt inntrykk: Skranken var helt fri for “ting” og varer. Det gjorde at oppmerksom- heten ble rettet mot selvvalgreolene og varene der. Lokalet gav et eksklusivt inntrykk fordi alt var gjennomført. Det kunne kanskje vært brukt litt mer tre på kortsidene på selvvalgsreolene.



Eksterne lenker

Apotekarkitektur
Apotekinteriør: Offisin | Fondvegg | Skranke | Selvvalg | Reseptur | Laboratorium Defektur
Dekorasjon: Ikonografi | Ikon | Kors | Krusifiks | Urtemotiv | Gudemotiv | Apotektekniske motiv | Apotekdyr og fugler]
Helgener/personer: Kosmas og Damian | Asklepios | Hygiea | Hippokrates | Galen
Apotek: Svaneapoteket i Oslo | Svaneapoteket i Ålesund | Svaneapoteket i Bergen | Røros Apotek | Storfjord Apotek, Stranda | Carl Berner Apotek | Harstad Apotek | Apoteket Hygiea i Oslo | Land Apotek, Dokka | Apoteket Nordstjernen i Ålesund |
Hovedartikler: Apotek | Apoteket, en møteplass med historie? | Medisinsk urt | Droge | Legemiddel